2014. július 15., kedd

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Megunhatatlan film

Sziasztok!

Nagy feladat elé állított minket Szilvi a VKP e heti témájával. Szerintem nagyon sokan azok közül, akik néznek filmeket, nem tudnak csak egyet kiemelni, ami abszolút kedvenc lenne. És mivel Szilvi nagyon jó fej, megengedte, hogy többről is írjunk. :) Köszi, köszi, köszi. :)
Figyelem, nincs spoiler! - ahogy dr. House is mondja. :)


Nálam az egyik favorit A rettenthetetlen (Braveheart). Szerencsére Mel Gibson jobban néz ki a filmben, mint ezen a plakáton. :) Szeretem ezt a filmet, mert egyfelől a történelemnek egy olyan "szegletét" dolgozza föl, amiről nem sokat tudunk. Mindezt olyan szemszögből, amiről azt gondolnánk, nem is érdekel minket. Így viszont, hogy valós történelmi személyek élettörténetén keresztül látjuk, mindjárt érdekesebbnek, személyesebbnek tűnik. Jobban megérint, mintha csak történelemórán tanulunk róla. 

Másik bármikor újra-nézem-film az Üzenet a palackban (Message in a Bottle). Annak szólok, aki nem látta még, hogy megindító. Min. 2 csomag 100- as zsepivel nézd meg! :)

Mivel úgy tűnik, nálam a hosszú, sírós, történelmi filmek jönnek be: Az utolsó szamuráj (The Last Samurai) a következő a listámon. Gyönyörű, elgondolkodtató történet sok mindenről. Kötelességről, társadalmi viszonyokról, magunkkal való viszonyunkról, munka iránti elhivatottságról, és elköteleződésről. 

Még vagy 25-öt fel tudnék sorolni, amik nagyon tetszenek és szívesen megnézem őket újra, de a fenti három a non plus ultra. 

Jó szórakozást kívánok hozzájuk, amennyiben megnéznétek őket!

xoxo
Dorka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése