2014. február 26., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Boldogság

Sziasztok!

Ma kicsit elmerengek Szilvi felhívására.

Mindig azt mondogatjuk, hogy majd boldog leszek, ha.... azt csinálom, amit szeretek, megtalálom a párom, lesz lakásom, autóm, gyerekem, stb... De igazából mi is a boldogság? 
Egy állapot, amire törekszünk. De sajnos, az emberi természet már csak olyan, hogy sosem elég jó neki az, ami van. Tehát ha már megvan álmaid állása, párja, lakása, autója, gyereke, akkor sem biztos, hogy fogod érezni a boldogságot. Igazából a boldogság: elégedettség. Elégedett vagy mindennel, amid van. Ha képes vagy egy- egy percre csak elengedni minden mást, ami nem tökéletes az életedben (legyen az akár egészségügyi probléma, akár a szüleiddel nem jössz ki éppen), akkor esélyed van megérezni. Mert ugye Bridget Jones is megmondta, hogy az életed egyik területén rendbe jönnek a dolgok, egy másikon elromlanak.

Szóval ha tudsz csak a jó dolgokra figyelni az életedben (pl. nézed a párod, ahogy tesz - vesz körülötted), amiket nem adtak könnyen, de most ott vannak veled, akkor igen, érezheted azt a mérhetetlen elégedettséget, amit már boldogságnak hívnak. 

További boldogságrecepteket Szilvi blogján keresztül találhattok: http://eletespillecukor.blogspot.hu/.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése